Koffiebreak; Over duo rolgordijnen.

Het duo rolgordijn hangt in vele huiskamers. Wat is het geheim?

Duo rolgordijnen zijn net na de eeuwwisseling geïntroduceerd vanuit Zuid Korea, een land dat voorop loopt in de ontwikkeling van nieuwe raamdecoraties.  Door de jaren is het duo rolgordijn geëvolueerd tot een volwaardige en populaire raambekleding. Je vindt nagenoeg geen straat in Nederland en Vlaanderen waar je het niet voor het raam ziet hangen. Dat wil toch wel zeggen dat dit type rolgordijn waanzinnig populair is . En dat geldt eigenlijk voor nagenoeg elke generatie.

Was het in het begin maar kiezen uit één stofsoort, Anno 2019 zijn er veel stoffen met stroken van transparant tot verduisterend en gemaakt in diverse weef technieken.  Ook zijn duo rolgordijnen breder geworden en verkrijgbaar tot 300 cm breed.

In gesprek met Anneke

Anneke (54) woont sinds kort in Eindhoven. Haar nieuwe gerieflijke appartement mag gezien worden.  En voor de ramen hangen duo rolgordijnen. Hoe kwam jij tot de keuze voor het duo rolgordijn?

Ik vond het eerst moeilijk om een goede keuze te maken. Mijn kamers zijn niet erg groot en eerst dacht ik aan vitrage en overgordijnen. Ik kwam er echter achter dat hierdoor de kamers optisch tot 25 cm kleiner werden en dat is best veel op bijvoorbeeld een slaapkamer van 12 vierkante meter.  Bovendien zou hierdoor het moderne karakter van mijn appartement aangetast worden.  Via google ben ik gaan zoeken naar raamdecoratie tips en las toen over duo rolgordijnen en hoe je deze gelijktijdig zowel als vitrage én overgordijn kunt gebruiken.  Verder zoeken bracht me op deze website van een Nederlandse fabrkant. Zij hebben duo rolgordijnen te kust en te keur en bovendien kon ik ze helemaal naar mijn eigen idee samenstellen.  Daar de meeste ramen van mijn appartement op het zuiden liggen, heb ik gekozen voor verduisterende banen. Als je het duo rolgordijn dan dicht zet wordt de zon goed buiten gehouden.  En in de open stand heb ik een soort vitrage waardoor ik zelf naar buiten kan kijken, maar overdag niemand naar binnen.  Hoe comfortabel wil je het hebben.