Raamdecoratie doet verrassend veel met je huis

De invloed van raamdecoratie op je interieur

Met raamdecoratie creëer je sfeer. Met raamdecoratie maak je een raam compleet. Het zijn allemaal kreten die waar zijn. Raamdecoraties kunnen opvallend zijn. Hoe opvallender de ramen zijn, hoe duurder vaak de bekleding wordt.  Gelukkig is het merendeel van de Nederlandse ramen rechthoekig en is het geen technisch hoogstandje om die ramen te bekleden.  Meten en monteren kun je eenvoudig zelf doen. En zo kun je ook weer besparen en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Waarom zou je voor raamdecoratie kiezen.

Er zijn uiteenlopende redenen waarom je hiervoor kiest.  Raambekleding brengt sfeer en tempert het licht dat binnen komt. Doordat het licht diffuus gebroken binnen komt wordt het een stuk sfeervoller binnen. Je kunt natuurlijk met de meeste raamdecoraties ook gewoon de zon buiten houden. Goede zonwering is bijvoorbeeld een rolgordijn, duo rolgordijn, vouwgordijn of jaloezie. Ook zijn bovengenoemde oplossingen erg geschikt om ervoor te zorgen dat de buren of passanten niet binnen kunnen kijken, maar jij vaak wel overdag door het gordijn haar buiten kunt kijken. Privacy wordt weer steeds belangrijker.  Je kunt tenslotte niet meer ongestraft je hele interieur te toon stellen zonder dat er ongenode gasten op af komen.  Dat wil je natuurlijk niet.
Zo zijn er ook raam dividers te krijgen, een soort horizontale paneelgordijnen welke je voor het raam van boven naar beneden kunt bewegen. Als je van een strak interieur houdt, dan zou dit zomaar wel eens je favoriete raambekleding kunnen zijn. Nog altijd zijn duo rolgordijnen erg populair. Dit komt voornamelijk omdat je met dit product alles in één kunt  doen zoals de zon buiten houden en je privacy optimaal regelen. Er zijn veel soorten stof verkrijgbaar, dus daar zal het niet aan liggen.

 Bron: duorolgordijnen.eu

Ook een heel mooi product zijn houten jaloezieën. De warmte en de nerven in het hout kunnen echt bijdragen aan sfeer. Ze passen zowel in een modern als klassiek interieur. Let er wel op dat grote ramen vaak moeizaam optrekken. Het is ook de reden waarom er geen grotere jaloezieën zijn dan 300 cm breed.